Recomandări

Dialectica

Echipa Dialectica vă va oferi, de două ori pe lună, recomandări. Acestea vor consta în sugestii legate de elemente pe care le considerăm demne de a fi lecturate sau vizionate. Prin „elemente” înțelegem studii, articole, cărți, analize de mici sau mari dimensiuni, documentare sau chiar filme.

Echipa Dialectica vă recomandă analizele pe care le realizează Retro Report în parteneriat cu The New York Times, PBS, NBC, Politico, The Guardian, 

Univision

Analizele jurnalistice în cauză surprind cu obiectivitate modul în care anumite fenomene, mecanisme sau actori de ordin social, economic sau politic au evoluat de-a lungul timpului.

Atenție: Linkurile sunt diferite!

Echipa Dialectica vă recomandă, de această dată, un ziar. Este vorba de săptămânalul intitulat sugestiv Dilema Veche.

Considerăm că este una dintre puținele publicații tipărite din România care merită citită regulat.

Vă recomandăm conferințele celor de la WSF!

Acestea analizează cele mai noi descoperiri din lumea științei cu ajutorul experților din domeniu.

AI, robotică, CRISPR, filozofie, medicină, fizică sau chimie - toate aceste subiecte și multe altele sunt dezbătute anual la WSF. Din fericire, o mare parte a conferințelor este postată online și așteaptă să fie studiată de cei pasionați de știință.

Atenție: Linkurile sunt diferite!

Vă recomandăm analizele anuale realizate de către Freedom House. In concreto, raportul denumit sugestiv Freedom in the World este menit a analiza adeziunea statelor din lume la principiile democratice.

În ultimii 12 ani, 113 țări au înregistrat un declin vădit în ceea ce privește respectarea principiilor și valorilor democratice.

În anul 2017, democrația s-a confruntat cu o altă serie de crize la nivel internațional, S.U.A. retrăgându-se din rolul său de paznic exemplar al statului de drept