• Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier

Post'89

Rubrica Post '89 își propune să facă o analiză cronologică a celor mai importante scandaluri publice care au existat în ultimii aproape 30 de ani pentru a aduce din nou în faţa cetăţenilor marile scandaluri voit învăluite în uitare.

Detalii

Fără a fi neapărat o țară a entertainment-ului, România post-revoluționară s-a transformat cu certitudine într-o țară a scandalurilor de corupție la nivel înalt. Sistemul politic lasă periodic să iasă la iveală mini-Watergate-uri, arătându-și fisurile prin ilegalitățile comise de diverși decidenți și actori implicați în jocurile puterii. Rubrica Post '89 își va concentra atenția asupra celor mai importante scandaluri publice care au existat în ultimele  trei decenii cu scopul de a contura atât reușitele, cât și eșecurile instituțiilor românești în procesul amplu de tranziție către o democrație consolidată.

Dosarul Flota

Înainte de 1989, flota maritimă românească de transport deţinea 288 nave, cu un tonaj de 5.614,0 mii tdw. În octombrie 2001, mai erau înscrise sub pavilion românesc 45 de nave.