• Marco Badea

UEFA a anunțat astăzi verdictul oficial în cazul arbitrului Sebastian Colțescu

UEFA a anunțat astăzi verdictul oficial în cazul acuzației de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu, care a dus la înteruperea partidei de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Basaksehir FK în data de 8 decembrie 2020. Concret, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a luat decizia de a-l suspenda pe arbitrul român până pe 30 iunie 2021 pentru conduită nepotrivită.

Photo source: Digi24

Totuși, UEFA a anunțat că îl absolvă pe Sebastian Colțescu de acuzațiile de rasism și discriminare rasială, însă evidențiază faptul că arbitrul român va trebui să fie instruit pentru a folosi un limbaj care să nu provoace controverse, așa cum s-a întâmplat la meciul de pe Parc des Princes. În același registru, antrenorul echipei turce, Pierre Webo, a primit o suspendare de un meci, pentru comportament nesportiv.

Decizia de azi e răspunsul final pentru toate comentariile expuse în spațiul public de cei care și-au format la sfârșitul anului trecut niște prejudecăți împinse până în extremitatea corectitudinii politice.

Surse:


Sursa 1

https://theathletic.com/news/uefa-psg-basaksehir-racism-ucl/pzO6YyiuSjOX


Sursa 2


https://adevarul.ro/news/sport/sebastian-coltescu-suspendat-uefa-finalul-sezonului-incidentele-meciul-psg-istanbul-bb-avertisment-asistentul-Sovre-1_604651ba5163ec4271b28f79/index.html


Sursa 3

https://edition.cnn.com/2021/03/08/football/uefa-champions-league-sebastian-coltescu-octavian-sovre-spt-intl/index.html?fbclid=IwAR2S8i88bnPyQse3Zgn9DdFq5hEmOeMIS6qMN1Jj4A2FeCvHbJIe1rXypCM


4 afișare0 comentariu