• Marco Badea

Datele oficiale publicate de ministrul Sănătății indică existența unui sistem paralel de vaccinare

Actualizată în: Mart. 14

Conform Buletin de București „datele oficiale publicate de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe platforma oficială inaugurată pe 5 martie, scot la iveală un sistem paralel de vaccinare”.

Photo source: https://www.digi24.ro

Apariția unui astfel de sistem de vaccinare, pe lângă centrele oficiale de vaccinare, accesibile în platforma națională [RO Vaccinare] prin care se fac programări, certifică suspiciunile pe care mulți membri ai societății civile le-au avut în ultimul timp.


Concret, mai mult de 60% din vaccinări s-au făcut în afara centrelor de vaccinare din platforma oficială, după cum indică datele de pe ultimele cinci zile. De exemplu, aproape 80% dintre centrele din București nu apar pe platforma RoVaccinare, pentru că din cele 48 de centre, doar 11 sunt disponibile pentru programare pe platformă. Celelalte sunt fie cu circuit închis, fie blocate de Institutul de Sănătate Publică. Categoria „ordine publică, siguranță națională și autorități judecătorești” se clasează pe locul 4, imediat după categoria adulților de peste 65 de ani, a bolnavilor cronici și a personalului din învățământ.

Surse:


Sursa 1

https://buletin.de/bucuresti/vaccinarea-paralela-ocoleste-platforma-oficiala


Sursa 2

https://buletin.de/bucuresti/centrele-de-vaccinare-care-nu-apar-in-platforma-oficiala

8 afișare0 comentariu