• Alexandru Marin

(Ne)schimbarea, calea cea sigură


Sursă: https://olbios.org/change-and-the-world-changes-with-you/

👉Cred foarte mult că noi oamenii suntem comutatoare ale schimbării care putem face trecerea destul de rapid de la un mod de a fi la altul. Este, dacă vreți, o formă de versatilitate existențială constructivă. Cu toate acestea, mulți dintre noi nici măcar nu și-au imaginat vreodată acest lucru. De ce?👉Pentru că majoritatea oamenilor din jurul nostru nu evoluează, intelectual, emoțional, spiritual etc. Așa cum îi știai acum 10 ani, îi vei găsi la fel și în prezent și, cel mai probabil, peste alți 10 sau 30 de ani (aceleași crezuri, aceleași replici, aceleași patternuri de comportament, aceleași hobbyuri și preferințe). Acest lucru este accentuat și de structurile lingvistice utilizate de ei: „Wow, cât s-a schimbat x, y sau z. Eu îl știam...“ Aceasta este o recunoaștere inconștientă a faptului că tu te-ai schimbat, dar ei nu. Pentru ei schimbarea este un proces amenințător. De ce să renunțe sau să își upgradeze propriul mod de a fi, când pot rămâne la fel și să fie validați de aceeași oameni mediocri și neschimbați cu care s-au înconjurat? De ce să își complice inutil viața, când pot râmâne ca niște statui într-un muzeu, mutate din când în când de către cei de la curățenie? În fond, ce e mai facil: să fii staționar sau să fii extensiv?👉Este foarte periculos să stăm în prezența oamenilor care nu evoluează. Jim Rohn spune că suntem media celor 5 oameni cu care ne petrecem cel mai mult timp. Astfel, dacă stăm în preajma oamenilor mediocri, ghici ce vom deveni și noi?


👉Acest tip de personaje mi se par toxice, învechite și extrem de conservatoare, ei/ele neputând genera nimic semnificativ în viețile lor, deoarece copiază ad infinutum tipare comportamentale și redau informații auzite de la alții. Cu alte cuvinte, ei/ele replică lucruri care au fost deja spuse, sunt conectați la un trecut foarte îndepărtat și au o capacitate extraordinară de a-i ține în loc pe ceilalți.


👉Dialogul interior, conștientizarea anumitor stări, rafinarea preferințelor, realizarea unui plan de viitor, aducerea în prim plan a ceea ce înseamnă fericire sau succes pentru ei sunt doar câteva metode prin care putem încerca să îi ajutăm pe acești oameni. În caz contrar, cel mai safe, atât pentru noi, cât și pentru ei, este să nu mai interacționăm pentru că ne consumăm timpul inutil.


👉Cel mai important lucru, în opinia mea, este să îți alegi oamenii potriviți în jurul tău, cu care să petreci timp de calitate, dezvoltându-vă reciproc. Altfel, suntem doar niște animăluțe distrate într-o cușcă în care ne credem liberi. Schimbarea pleacă din interior. Ai curajul să te schimbi! Începe cu tine!

19 afișare0 comentariu