• Alexandru Marin

Hiperstimuli și sterilitate

Actualizată în: 8 Dec. 2020


Sursă: https://blog.hubspot.com/marketing/5-habits-of-highly-successful-content-creators-list

Qreator or not Qreator?


Hiperactivitatea și hiperstimulii cu care suntem obișnuiți zilnic ne-au făcut să nu mai știm cum să creăm timp de calitate sau cum să petrecem timp de calitate cu noi înșine sau alături de cei dragi. Agitația și abundența ne-au devenit stare de spirit. Introspecția și reflecția sunt considerate toxice. Fugim de noi înșine cu orice ocazie. De ce? Pentru că asta este starea generală și ''herd mentality'' este cel mai bun refugiu, atât în vremuri de stabilitate, cât și în perioadele tensionate.


După numai câteva zile de #workfromhome, aud diverse persoane cum au început să se plictisească, cum nu mai știu ce să facă, cum nu mai au idei etc.


Cum să te plictisești, când sunt atât de multe lucruri de făcut, învățat, descoperit, cum?


Dacă această plictiseală - care nu este nici pe departe una constructivă, intelectuală, cum întâlneam, de exemplu, la Cioran - spune ceva despre noi, atunci ea este concluzia tristă că nu știm ce să facem cu viețile noastre și ne place extrem de mult ca ele să fie ocupate de alții. Sterilitatea unui om se vede după cât de puțin este capabil să își organizeze propria viață și după cât de mult i-o programează ceilalți.

13 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate