• Echipa Editorială

Echipa Dialectica prezentă la conferința Președintelui României (13.11.2019)


Descriere: Editorul Dialectica, Marco Badea, îi adresează o întrebare Președintelui României, domnul Klaus Iohannis

Astăzi, 13 noiembrie 2019, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă în cadrul sediului central al Partidului Național Liberal (PNL).

Conform Digi24 este „prima sa conferință de presă în campania electorală și prima susținută în afara Administrației Prezidențiale” [Sursa 1]. Acesta a discutat despre realizările mandatului de Președinte, iar la finalizarea alocuțiunii a acceptat toate întrebările jurnaliștilor prezenți. Conferința de presă a durat o oră și un sfert.

Printre subiectele discutate s-au numărat: activitatea DNA, numirea doamnei Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru, vacanțele domnului Președinte, problematica celor 6 case și refuzul candidatului PNL de a avea o dezbatere cu contracandidata sa.

Ultima întrebare a venit din partea Editorului Dialectica, Marco Badea: „Domnule Preşedinte, ați avut un mandat cu o politică externă destul de vizibilă.

Cu toate acestea, în ce proporție vă considerați vinovat de eşecurile României pe plan extern? Cum ar fi pierderea locului în Consiliul de Securitatea al ONU, lipsa unui vicepreşedinte al Parlamentului European din partea României, faptul că nu am aderat la Spațiul Schengen sau faptul că SUA au ridicat vizele pentru Polonia dar nu şi pentru România.” Domnul Klaus Iohannis nu a răspuns la întrebare în mod direct, însă Președintele a adus în prim-plan faptul că eșecul din cadrul Consiliului de Securitate al ONU și cel referitor la Spațiul Schengen se datorează guvernului Dăncilă, iar problematica vizelor este de natură tehnică.

Conferința în cauză poate fi văzută aici. Întrebarea lui Marco Badea începe la 1 (o oră) : 09 : 41 (secunde).

Surse:

Sursa 1

Digi24. Klaus Iohannis anunță o dezbatere electorală fără Viorica Dăncilă. Declarațiile făcute în conferința de o oră și jumătate. Disponibil aici: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-va-sustine-o-conferinta-de-presa-la-ora-18-1216293


#Politica #Romania #KlausIohannis #Stiri #General

24 afișare0 comentariu