• Marco Badea

26 ianuarie 2020 - imaginea zilei pe glob


photo source: @Pedro Pardo/AFP via Getty Images

Imaginea zilei vine din Mexic, acolo unde potrivit BBC News, copiii cu vârste între 8 și 14 ani, au fost recrutați de poliția indigenă din vestul Mexicului pentru a fi antrenați să lupte împotriva traficanților de droguri.


După cum remarcă și Reuters, orașul Chilapa din statul Guerrero din Mexic, se află în război cu cartelurile traficanților de droguri, iar din cauza tot mai multor cazuri de violență, localnicii au deci să-și creeze propria Poliție, în rândurile căreia recrutează și copii pe care îi înarmează cu puști și-i învață cum să le folosească.


Los Angeles Times explică cum minorii sunt antrenați să-și apere orașul, în timp ce poartă tricouri de culoare verde măsliniu, iar fețele lor sunt acoperite cu bandane. Cei mai mulți dintre acești recruți și-au pierdut tații în urma atacului asupra unei formații care se întorcea de la o petrecere.


Daily Mail titrează că Guerrero este unul dintre cele mai periculoase state mexicane, unde cartelurile traficanților de droguri se luptă pentru controlul rutelor către Pacific și alte regiuni din țară.

21 afișare0 comentariu