• Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier

  • Marco Badea

23 ianuarie 2020 - imaginea zilei pe glob


photo source: @Andy Rain/https://www.epa.eu/

Imaginea de azi vine direct din Israel, acolo unde vicepreședintele SUA, Mike Pence, premierul israelian Benjamin Netanyahu, președintele rus, Vladimir Putin, președintele israelian, Reuven Rivlin, președintele francez, Emmanuel Macron și prințul Charles, au participat la cel de-al cincilea forum mondial dedicat HOLOCAUSTULUI, la muzeul memorial al Holocaustului Yad Vashem din Ierusalim.

The Times of Israel precizează că, forumul liderilor internaţionali, organizat de Fundaţia Forumului Mondial al Holocaustului, în cooperare cu Centrul de Comemorare a Holocaustului - Yad Vashem, se desfăşoară zilele astea la Ierusalim, sub auspiciile preşedintelui Statului Israel, Reuven Rivlin, şi se va concentra pe consolidarea angajamentului global faţă de memoria Holocaustului şi a luptei la nivel mondial împotriva antisemitismului şi a rasismului. BBC NEWS titrează că, preşedintele israelian Reuven Rivlin, le-a transmis celor circa 50 de lideri mondiali reuniţi la eveniment, că există încă pericole legate de antisemitis, spunând despre acestea că reprezintă o ''boală cronică''. Totodată, France24 îl citează pe Emmanuel Macron, care a spus azi, că Holocaustul nu poate fi folosit pentru a justifica "divizarea" sau "ura contemporană". Pe lângă asta, președintele francez a mai subliniat și că comunitatea internaţională nu trebuie să uite ce barbarism apare din negarea celuilalt, din încălcarea legislaţiei internaţionale şi a securităţii naţiunilor.

Discursul lui Macron a venit după cele susţinute de vicepreşedintele american Mike Pence şi de premierul israelian Benjamin Netanyahu. Potrivit The New York Times, primul a făcut apel la "fermitate" în faţa Iranului, iar al doilea a îndemnat să se acţioneze împotriva "tiranilor de la Teheran" pentru a se evita "un alt Shoah". Tot la Ierusalim, după cum amintește Israel Hayom, preşedintele rus Vladimir Putin a îndemnat la organizarea unui summit în 2020 al liderilor celor cinci ţări cu statut de membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, adică Rusia, SUA, Franţa, Marea Britanie şi China, pentru a 'apăra pacea' şi 'civilizaţia' în faţa instabilităţii în lume. Altfel spus, potrivit preşedintelui rus, cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate de la Națiunile Uite, au o responsabilitate specială în salvarea civilizaţiei.