• Marco Badea

Viorica "biciclista" Dăncilă și alunecarea totală-n penibil


Countdown prezidențial⏰ Cu 15 zile rămase până la turul 1 al alegerilor prezidențiale, candidatul PSD, Viorica Vasilica Dăncilă, priemierul interimar al României demis prin moțiune de cenzură, nefiind încă sigură de accederea în turul doi din 24 noiembrie, încearcă să aibă un ultim avânt electoral, umanizându-şi prin banalitate conceptuală, imaginea de candidat la Președinția României. Doar că staff-ul de campanie, cu tot cu dinozaurul Miron Mitrea în frunte, nu i-a zis doamnei candidat Dăncilă, că artificialul nu prea mai poate să capitalizeze politic cum se întampla în era Iliescu sau Năstase. Nici măcar în România, cu tot cu multiplele noastre carențe democratice.

Pe fond, schimbarea de outfitt se decontează ca bilă albă în strategia de promovare a candidatului, chiar dacă-n cazul nostru e kitsch de mare performanță. Doar că altele-s problemele țării, iar românii, dincolo de pronunțatele procese de intenție de prin spațiul public, ştiu să amendeze de la un timp, superficialul politicienilor chiar când ne aşteptăm mai puțin. Plus că e oarecum ştearsă chestia cu mersul pe bicicletă. A mai făcut-o şi Iohannis înainte. Și Udrea prin 2011. În ambele exemple s-au înregistrat eșecuri totale!

În fine, încă o chestie mai trebuie menționată în cazul de față. Domn'e, în comunicarea politică trebuie să-i pregăteşti terenul de joc clientului tău şi să fii atent la nuanțele care pot construi dimensiunea unui eşec de imagine inevitabil. Ori, în speța noastră, cu Viorica Dăncilă pe tocuri, abia ținându-şi echilbru ca să nu cadă, la urcarea pe bicicletă, pare-se că e certificat impactul iminent cu cu alunecarea-n penibil.

Nu merge să faci un asemenea exercițiu de campanie în țara politicienilor farisei, care nu au schițat în 30 de ani o singură politică publică privind traficul alternativ cu bicicleta. Nu poți să umanizezi grotescul situației, mai ales când acesta e reprezentat de partidul care l-a creditat ani de zile pe "regele" antemergătoarelor, Gabriel Oprea, cel care, din funcția sa de Ministru al Afacerilor Interne în guvernul Ponta, folosea zilnic escorta poliției, indiferent dacă avea o urgență sau nu.

Fireşte, poporul uită. Dar e important că măcar în campanie electorală să reîmporspătăm memoria colectivă cu astfel de exerciții cu bastonașe pentru restanțierii clasei politice. Că să ştim care-i treaba de substanță şi cu mamuții ăştia de prin politica românească. Cu oameni Ponta, care zilele acestea e dezlănțuit pe scena politică, doar că nu se poate liniști până nu suferă niște rupturi colosale de logică sau cu PSD-ul, care se zbate-n clivajul dintre conducere și baroni, mult prea amplificat în forurile statutare ale partidului.

În altă ordine de idei, încă două, trei din astea şi Viorica Dăncilă alunecă şi-n irelevanță. Bine, dacă nu gafează înainte de ea, domnul Dan Ilie Barna! Şi aici deja totul intră-n dimensiunea imprevizibilului. 😁

Cât despre actualul locatar de la Cotroceni, acesta nu face altceva decât să urmărească cu atenție şi preocupare și cu acelaşi cinism care l-a consacrat, tot ceea ce se întâmplă prin țara peste care-i Președinte.

În altă ordine de idei, dialogul real săvârşit la fața locului în faza incipientă a producerii incidentului care a continuat cu imaginea de mai jos, adică cu Vio pe bicicletă, e savuros.🙆‍♂️

Viorica Dăncilă: O să se facă caricaturi.... Cel din stânga ei: dar oricum o să fie caricaturi pozitive Mihai Fifor: ...țara arde Viorica Dăncilă îi răspunde: și premierul se plimbă cu bicicleta.

Acestea fiind spuse, salutări din Ronia noastră... cea de toate zilele!

#Opinii #VioricaDăncilă #alegeriprezidențiale #bicicletă #campanieelectorală #Stiri

45 afișare0 comentariu