• Echipa Editorială

Dialectica recrutează jurnaliști!


Îți place să scrii analize pe diverse tematici? Consideri că ai ceva interesant de spus și vrei să îți faci vocea auzită? Vrei să te implici într-un proiect menit a informa societatea românească?

Dacă ai răspuns pozitiv la aceste trei întrebări, atunci te așteptăm în echipa Dialectica!

Trimite CV-ul tău și un articol de maximum două pagini (prezentarea unei știri, analiză pe un subiect de actualitate etc.), până pe data de 28 aprilie, la adresa news@dialectica.ro și ai șansa unică de a deveni reprezentantul generației tale în lumea jurnalismului!

Campania de recrutare a Dialectica se desfășoară

în perioada 28 martie - 28 aprilie! Candidaturile pot fi depuse până la ora 23:59, pe data de 28 aprilie 2019. Orice e-mail cu candidaturi, trimis după momentul anterior specificat, nu va fi luat în considerare.

Atenție! Funcțiile nu sunt remunerate. Echipa Editorială a Dialectica caută tineri dornici să își facă cunoscute ideile și să ajute la diseminarea unor analize tematice obiective menite a educa publicul larg.

Echipa Editorială a Dialectica intenționează să recruteze 4 tineri dornici să publice articole periodic (o dată pe săptămână).

Cum aplic?

Trimit CV-ul și un articol scris integral de mine pe orice tematică la adresa de e-mail news@dialectica.ro

De exemplu, articolul poate să cuprindă relatarea unei știri, o analiză asupra sistemului politic românesc, un scurt rezumat al unui articol din presa internațională.

Articolul în cauză trebuie să nu depășească 2 pagini.

Procedura de selecție:

a) CV-urile și articolele sunt analizate de către membrii Echipei Editoriale a Dialectica pentru a se identifica nivelul de pregătire a candidatului, gradul său de obiectivitate, caracteristicile modului său unic de redactare a unei analize, structura logică a argumentelor și nivelul de dezvoltare a vocabularului.

b) dintre toate candidaturile, 10 cele mai bune vor fi selectate pentru etapa finală de analiză; în cadrul acestei etape, CV-urile și articolele sunt analizate pe baza unei metodologii mai stricte menite a scote în evidență capacitatea candidatului de a redacta evaluări pe multiple tematici.

c) candidații selectați vor fi anunțați pe data de 30 aprilie.

Ce voi face la Dialectica?

Candidații selectați vor avea ocazia să publice pe platforma dialectica.ro oricât de des își doresc, dar nu mai puțin de un articol pe săptămână sau patru pe lună.

Aceștia vor beneficia de oportunitatea de a redacta articole pe o sumedenie de teme: politici publice, relații internaționale, tehnologie, știință etc. Echipa Editorială a Dialectica nu va limita noii membri cu privire la subiectul pe care îl vor aborda în articolele lor sau la tipul de articol (prezentarea unei știri / analiză / opinie / recenzie etc.); cu alte cuvinte, ei vor putea publica articole pe orice temă, iar tipul articolului va fi selectat tot de către autor.

Având în vedere faptul că Echipa Editorială încearcă să păstreze un standard jurnalistic ridicat, articolele redactate de noii corespondenți vor trebui să aibă: (1) o bibliografie redactată conform regulilor Echipei Editoriale (nu se vor publica articole fără sursele de informare, excepție făcând articolele de la categoria Opinii), (2) argumente logice care să susțină poziționarea autorului și dovezi care să ateste orice prezumție, (3) o abordare obiectivă, nepartizană, a tematicii și (4) cel puțin o poză și sursa de la care a fost preluată.

#Stiri #General #Romania

19 afișare0 comentariu