• Echipa Editorială

Prim-ministrul României și ministrul agriculturii gafează la Bruxelles


Photo source: adevarul.ro

Echipa Dialectica vă prezintă ultimele declarații ale reprezentanților României. Acestea au fost rostite la Bruxelles, iar, din păcate, ele denotă incoerență (nu la nivel de politici publice, ci incoerență în gândire), ignoranță și incapacitate de a înțelege cele mai simple concepte, fenomene și mecanisme.

Conform Digi24 declarația prim-ministrului Viorica Dăncilă a fost: „În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” Declarația a fost făcută în contextul ceremoniei dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Petre Daea, ministrul român al Agriculturii, a declarat: „Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (...), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres", a mai afirmat ministrul Agriculturii.”

Conform Digi24, „Petre Daea [a făcut declarația] în Parlamentul European, unde a fost chemat în Comisia pentru pescuit pentru a prezenta prioritățile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preșeședinției Consiliul Uniunii Europene.

Astfel de greșeli, nu numai că sunt ridicole și au capacitatea de a pune un zâmbet pe chipul publicului larg, ci ele generează și scepticism față de abilitatea României de a conduce, într-un mod profesionist, Consiliul Uniunii Europene. Dacă greșelile de acest gen sunt relativ insignificante la nivel intern (efectul lor nu este mare, după ce dispare amuzamentul nu putem spune că există consecințe palpabile), în Europa, în Parlamentul European sau în Consiliu, ele știrbesc puterea de negociere a statului român. Cu alte cuvinte, cine ar dori să negocieze cu un partener de la nivel internațional care este incapabil a înțelege problemele cu care se confruntă Uniunea?

Bibliografie:

Sursa 1 Digi24, VIDEO. Două gafe într-o frază rostită de Viorica Dăncilă la Bruxelles, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-gafe-viorica-dancila-1069912, [Accesat la 24.01.2019]

Sursa 2 Digi24, VIDEO. Petre Daea, discurs năucitor în Parlamentul European: "Cormoranii în România fac baie în piscine", [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/video-petre-daea-discurs-naucitor-in-parlamentul-european-cormoranii-in-romania-fac-baie-in-piscine-1070007, [Accesat la 24.01.2019]

#Politica #Stiri #Romania

15 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier