• Echipa Editorială

Mârlănie și batjocură. Politicienii români și momentele lor de ridicol, lipsă de respect sau tupeu.


Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Echipa Editorială a Dialectica a decis să (re)analizeze clasa politică românească. La început, ideea a constat în realizarea unei analize tehnice, de mare amploare, însă, citind declarațiile liderilor politici autohtoni, am ajuns la concluzia că un proiect de acest tip nu ar putea transmite cu acuratețe nivelul (extrem de redus) la care se află, în prezent, clasa politică din România.

Așadar, am hotărât să concepem o colecție cu principalele momente ce exprimă chintesența „manierelor” prevalente la nivel politic, atât din trecut, cât și cele din prezent.

Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile!

Deputatul PMP de Vaslui, Corneliu Bichineț, a afirmat la tribuna Parlamentului României: „Ați trecut de multe ori prin Județul Vaslui și nu v-a stricat nimeni rozeta.” 

Tot acesta a declarat, într-un interviu pentru Recorder, că „Am vrut ca pe omul acesta să-l usture...”.

Nicolae Bacalbașa, deputatul PSD de Galați, a declarat la tribuna  Parlamentului: „Violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul...”; această declarație a fost cea care l-a iritat la maximum pe domnul Corneliu Bichineț.

Domnul Bacalbașa, în cadrul aceluiași discurs de la tribuna Parlamentului, afirmă cu aplomb: „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnișoară că faci fractură [spune asta în timp ce arată un semn obscen cu degetul mijlociu] și după aia nu mai poți să votezi.” [domnul Bacalbașa jignește o colegă parlamentar, făcând un apropo misogin, de natură sexuală]

Șerban Nicolae, senatorul PSD de Ialomița, jignește o colegă senator, în Parlamentul României: „Penală este mama care v-a făcut așa nesimțită ... Dumneavoastră sunteți așa de proastă, încât este incredibil ce spuneți .... Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal.”

Liviu Brăiloiu, senatorul PSD de Constanța, a jignit-o pe senatorul USR, Florina Presadă, spunând: „Prințeso, s**e p**a!”  

Vă prezentăm un dialog dintre Eugen Nicolicea, deputat PSD de Călărași, și Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, din data de 14.12.2017: 

E. Nicolicea: „Se [Turcescu] repetă ca un papagal ...”

R. Turcescu: „Vă rog să vorbiți în termeni politicoși ...”

E. Nicolicea: „Da, a fost doar o comparație ...”

R. Turcescu: „Vă pot compara eu, în momentul de față, cu un dihor.”

E. Nicolicea: „Foarte bine.”

Domnul Eugen Nicolicea „recidivează” iar în cadrul unei emisiuni televizate de la postul B1 TV spune:

Coleg de studio: „Ați repetat în nenumărate rânduri că ați fost înfrânți de sistem, de Iisus Hristos ...” [min. 3:31]

E. Nicolicea: „V-aș ruga fără blasfemii, duceți-vă dumneavoastră, dacă sunteți satanist, în altă parte ... dacă sunteți satanist în altă parte!” [min. 3:33]

.......................................................................................................Nadia Ciurlin (moderatoare TV): „ ... au fost publicate în același Monitor Oficial ...”

E. Nicolicea: „O să comentez acum! Sunteți jalnică!” [min 7:12]

Cătălin Predoiu: „Doar o întrebare pentru inițiator. De ce ați scos, domnule deputat Nicolicea? De ce ați propus scoaterea terților din subiecții infracțiunii? Vream să spun o întrebare pentru dumneavoastră. De ce ați scos categoria terților din text? Care e motivația?”

E. Nicolicea: „Păi v-am explicat.”

C. Predoiu: „Eu am fost la plen. Acum am văzut. Îmi cer scuze dacă nu am prins explicația!”

E. Nicolicea: „Eeee, întrebați colegii atuncea!”

C. Predoiu: „Elegant ar fi să spuneți, dacă se poate! ...”

E. Nicolicea: „Am explicat o dată înainte de a pleca dumneavoastră la plen! Probabil că erați la budă!  Am explicat acuma, erați plecat Păi ce facem aicea? Și apoi de ce trebuie să vă explic dacă tot nu înțelegeți?”

..........................................................................................................................

C. Predoiu: „ ... legiferați furtul în România! La budă sau unde vreți dumneavoastră!”

E. Nicolicea: „Cea mai bună este acea infracțiune pe care o numeați <<folosirea abuzivă a funcției în scop sexual>>. Bănuiesc că furați de rupeați acolo!”

..........................................................................................................................

E. Nicolicea: „în locul dumneavoastră, ca autor al prostiilor ăstora din cod, parcă ar fi bine să tăceți oțâră!”

Vă prezentăm abordarea domnului Eugen Nicolicea dintr-o emisiune a Digi24:

[domnul Moise Guran explică situația de fapt, prezentându-și părerea]  pe fundal se aude cum E. Nicolicea spune „Bă, dar prost mai e!” [de la min 1:16]

......................................................................................................

E. Nicolicea: „Păi probabil nu-i spusăsă nimeni că vorbește prostii! Așa! Atenție! Ca candidat e o cacofonie și văd că ca-candidezi cu gura plină, vorbind despre o grămadă de lucruri pe care nu le știi! Eu nu am văzut în viața mea un reporter ca dumneata ... să vorbească prostii cu atâta siguranță!”

C. Prelipceanu: „Argumente domnule Nicolicea!”

..........................................................................................................................

Moise Guran râde subtil la o întrebare a domnului Nicolicea.

E. Nicolicea: „Râzi ca fraierul!”

..........................................................................................................................

E. Nicolicea: „Ai argumente sau vorbești prostii?”

Moise Guran: „Bineînțeles!”

E. Nicolicea: [ton răstit] „Ia să aud argumentele!”

Moise Guran: „Vreți să vă aduc inițiativele legislative ... ?”

E. Nicolicea: „Adună-le! ... Hai! ... Deci, în concluzie, vorbești prostii cu gura plină!”

Moise Guran: „Domnule Nicolicea ...” [întrerupt constant de E. Nicolicea]

E. Nicolicea: „Auzi, nu ți-ar fi rușine! Nu ți-ar fi rușine! Auzi! Fii atent aicea, obrăznicături ca tine au fost de multe ori pe post!”

.......................................................................................................

E. Nicolicea: „Nu ești mare șmecher. Ete că nu ești mare șmecher! Ai arătat că ești vai de capul tău! ... Hai că ești fraier!” [de la min. 6:31]

Eugen Nicolicea îi răspunde fostului președinte Traian Băsescu, la tribuna Parlamentului României: „azi faceți parte din zoaie Uite cine vorbește!” [min. 2:15]

Codrin Ștefănescu, ,este dat afară din emisiune după ce îl jignește pe Răzvan Prișcă, deputatul PNL de Prahova:

C. Ștefănescu: „nici măcar în cot nu ne doare dacă voi sunteți de acord sau nu! ... ați înțeles? [domnul Prișcă explică poziționarea PNL] domne vorbește ca o râșnită, adică e setat de la partid, n-are, învârtit cu cheița! E și peltic, vorbește și non-stop! Adică la modul ăsta! [domnul Ștefănescu îl imită pe deputatul PNL într-un mod depreciativ]. Dă justiția, face PSD-ul justiția. Este horror!”

R. Prișcă: „Eu mă bucur că avem și entertainment în  seara aceasta ...”

C. Ștefănescu: „Nu te mai bucura domne' că vine Cioloș peste voi!”

Dana Grecu: „O să vă rog! O să îi rog pe colegii de la sunet să taie lavaliera domnului Ștefănescu! ... O să vă rog să vă cereți scuze ...!”

Cătălin Rădulescu, deputatul PSD de Argeș [denumit „deputatul mitralieră”], a declarat pentru Adevărul, pe holurile Parlamentului României, că: „pentru ce mai se duc oamenii în Piața Victoriei acuma? Și pentru ce noi nu ieșim cu tunurile de apă pe ei?”; „Ce să facă? Să stea [protestatarii din Piața Victoriei] ca proștii în fiecare seară acolo?”; „Au fost scoși în stradă, manipulați groaznic ... !”; „au fost aduși, că au declarat, dă-i în pi**a mă-sii, toți, au declarat ... de la multinaționale? Păi câți nu au declarat? Danone... hai domne! chiar așa! nu vă bateți joc de noi! Ce dracu!”; „eu arma cu care am tras în timpul revoluției mi-am păstrat-o, ... sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat, imeeeediat ...”

Florin Roman, deputat al PNL, după o alocuțiune la tribuna Parlamentului României, îl jignește pe Călin Popescu Tăriceanu: „Bă, analfabetule!”, iar domnul Tăriceanu răspunde tăios, pe măsură: „Cred că confundați cupola parlamentului cu alte locuri pe unde vă petreceați timpul, că așa am aflat, că aveați o mare predispoziție pentru anumite lichide! [colegii aplaudă] Când veniți aicea aveți grijă înainte să beți numai apă!”

Florin Roman, deputat al PNL, pentru a-și prezenta punctul de vedere într-o alocuțiune la tribuna Parlamentului României folosește ca „recuzită” o sticlă de ulei, o pâine, un kilogram de carne, un unt și un cofraj de ouă.

Ludovic Orban se adresează colegilor din PNL, îndemnându-i la acte de violență: „ ...bătălia cu PSD-ul nu se va câștiga așa, se va câștiga cu infanteria, cu fiecare membru, cu oastea, iar oastea trebuie trezită și ridicată la luptă! ... Gata cu blaturile cu PSD! .... Vreau să văd fiecare lider județean cum dă cu parul în președintele Consiliului Județean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toși șefii de deconcentrate!”

Deputatul PMP de Vaslui, Corneliu Bichineț, a amenințat un coleg deputat la tribuna Parlamentului României: „Domnule, în țara aceasta, cum suntem colegule [către un coleg deputat de la USR], nu e exclus ca cineva să se supere pe dumneata și, într- o zi, să te umfle de aici cu tot cu mirul pe frunte.”

Tot domnul Bichineț face o aluzie misogină, sugerând existența unui raport sexual între o colegă și un procuror: „Domnule, este colega noastră aici de la PSD [cea] care a devenit vedetă națională? Cosma! Este cumva aici? Că vream să știm până la urmă! Băi, vreau ... am o nedumerire nu masculină, nu de ordin freudian, până la urmă acel păcătos, Portocală, care s-a dovedit și a fi și-un bărbat foarte prost, a paradit-o sau nu a paradit-o?”

Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan, acuză coaliția PSD+ALDE că a utilizat pastile de Nurofen pentru a frauda un vot în Parlament, iar domnul Liviu Dragnea se răstește nervos la aceasta.

Parlamentarul USR de Cluj, Mihai Goțiu, adoarme în plenul Parlamentului.

Florin Iordache arată semne obscene opoziției în plenul Parlamentului. Întrebat de aceste semne obscene, domnul Iordache a afirmat: „E un gest normal, am încheiat un discurs!”

Un deputat USR este bruscat și jignit pe holurile Parlamentului României pentru că încerca să filmeze într-o instituție publică.

Un deputat de la alt partid îi spune: „Dă-te-n p**a mea, nu mă filma”

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, când vorbea cu soția sa, a catalogat o jurnalistă (după ce i-a furat acesteia telefonul mobil) drept „țigancă împuțită”.

Adrian Năstase, de la tribuna Parlamentului României, spunea: „Cineva, la un moment dat, voia să vină să îmi numere găinile. I-am sugerat, că mai bine, să vină să îmi numere ouăle.” [moment în care colegii parlamentari izbucnesc în râs și îl aplaudă pe domnul Năstase]

#Stiri #Romania #Politica #General

27 afișare0 comentariu