• Echipa Editorială

Klaus Iohannis a fost invitat la ceremonia Centenarului încheierii Primului Război Mondial de către


Photo source: https://www.euractiv.com

În perioada 10-11 noiembrie, Președintele României, Klaus Iohannis, a fost invitat de omologul său francez, Emmanuel Macron, la mai multe activități comemorative dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt luptelor din cadrul Primului Război Mondial [Sursă]. La aceste activități vor participa și Donald Trump sau Vladimir Putin.

Conform Calea Europeană, „Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a Președintelui Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.”

Despre vizita șefului de stat informează și Administrația Prezidențială, care afirmă: „De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, șeful statului se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană, implicați în cercetarea științifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri.”

Cele două orașe - București și Paris - vor fi implicate între 28 noiembrie 2018 și 14 iulie 2019 în proiectul intitutlat Sezonul Cultural România – Franța.

Bibliografie:

Sursă Calea Europeană, Klaus Iohannis, invitat la Paris de Emmanuel Macron la ceremonia Centenarului încheierii Primului Război Mondial. La evenimente sunt așteptați și Donald Trump și Vladimir Putin, [Online] Disponibil la: https://www.caleaeuropeana.ro/klaus-iohannis-invitat-la-paris-de-emmanuel-macron-la-ceremonia-centenarului-incheierii-primului-razboi-mondial-la-evenimente-sunt-asteptati-si-donald-trump-si-vladimir-putin/, [Accesat la 31.10.2018]

#Romania #Politica #International #Macron #KlausIohannis #Stiri

6 afișare0 comentariu