• Echipa Editorială

Prim-ministrul Viorica Dăncilă nu a dorit să transmită un mesaj victimelor de la Colectiv


Photo source: digi24.ro

Astăzi, 30 octombrie 2018, la împlinirea a trei ani de la tragedia din Colectiv (care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015), prim-ministrul României, Viorica Dăncilă a fost întrebată - conform Digi24 - „ dacă are un mesaj pentru victime, însă ea nu a răspuns întrebării şi a plecat” [Sursă].

Tot Digi24 informează că prim-ministrul „a răspuns întrebărilor jurnaliştilor despre evaluarea miniştrilor Cabinetului său şi despre eventuala remaniere guvernamentală, precum şi despre preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie.”

Echipa Dialectica opinează că refuzul doamnei prim-ministru de a transmite un mesaj nu are un fundament malițios, ci doar incapacitatea acesteia de a construi, pe moment, o alocuțiune pe o temă cu care nu este familiarizată. Opinăm că acest gest este chintesența incompetenței tuturor guvernelor (de orice culoare politică) post-comuniste. Cu alte cuvinte, tranziția României către o democrație consolidată - drept dovadă stând chiar cazul Colectiv - se va mai întinde pe câteva decenii; dacă guvernul Ponta ar fi dat dovadă de disciplină și de o bună cunoaștere a problemelor cu care se confruntă țara (desigur în siajul altor exemple de bune practici), cu sigurnață moartea celor 65 de tineri ar fi fost evitată!

Digi24 ne informează: << În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului izbucneşte un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul se extinde rapid în câteva secunde.În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale. În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis."Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv", spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv. >>

Sursa noastră deplânge statu-quo: „Au fost începute anchete penale în cazul Colectiv, dar la trei ani de la tragedie nu există niciun vinovat.În 3 noiembrie 2015, mii de oameni au ieşit în stradă şi au cerut demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone. A doua zi, Victor Ponta a demisionat. Tot atunci, şi-a anunţat demisia şi primarul sectorului 4, Cristian Popesu Piedone.”

Bibliografie:

Sursă Digi24, Viorica Dăncilă a refuzat să transmită un mesaj victimelor de la Colectiv, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/viorica-dancila-a-evitat-o-intrebare-delicata-premierul-nu-a-raspuns-apoi-a-plecat-1022923, [Accesat la 30.10.2018]

#Romania #Stiri #Politica #Cunoastere #General

9 afișare0 comentariu