• Aurelian D. Mohan

Știință și tehnică - Apple anunță lansarea unui nou MacBook Air cu Retina display

Actualizată în: 29 Apr. 2020


Photo source: https://www.thenerdmag.com

Compania Apple a anunțat o actualizare serioasă a gamei sale de Ultrabook-uri denumită MacBook Air.

Gama MacBook Air - care conform The Verge [Sursă] a primit un update minor la procesor și placa video anul trecut - a avut de suferit de pe urma rezoluției scăzute, a lipsei ecranului de tip Retina și a „performanței” scăzute în comparație cu concurența. Cu toate acestea, compania a păstrat gama de produse întrucât nu deținea o alternativă pe segmentul „low-end” (cu prețuri apropiate de 1000 $/ultrabook).

Noul MacBook air va avea o ramă a ecranului cu 50% mai subțire, un design apropiat de cel al MacBook-ului standard, un ecran de 13.3-inch de tip Retina și va cântări 1,25 de kg (mai ușor decât predecesorul său, Sursă). Mai mult decât atât, noul ultrabook va avea două USB-C (dintre care doar unul acceptă USB-C / Thunderbolt pentru a conecta un ecran extern cu rezoluția până la 5k sau pentru a utiliza un eGPU), un jack de 3.5mm pentru căști (măcar aici să fie), Touch ID pentru autentificare și plăți securizate (care va funcționa pe baza unui chip T2) și tastatură cu mecanism butterfly (generație a III-a).

Din fericire (chiar și pentru majoritatea fanilor Apple) sau din nefericire (depinde de perspectivă), noul MacBook Air nu va avea un Touch Bar.

Acest model de MacBook Air va avea cele mai noi procesoare dual-core de la Intel, din a 8-a generație, până la 16GB of RAM și SSD-uri de până la 1.5TB [Sursă]. Modelul de bază, cu un preț de 1199$, va veni dotat cu 8GB RAM, un procesor Core i5 de 1.6GHz și un SSD de 128GB.

Bibliografie:

Sursă The Verge, Apple announces new MacBook Air with Retina display starting at $1,199, [Online] Disponibil la: https://www.theverge.com/2018/10/30/17832426/new-apple-macbook-air-retina-display-2018-laptop-price-release-date-specs, [Accesat la 30.10.2018]

#Stiinta #General #Cunoastere #Stiri #Apple

5 afișare0 comentariu