• Echipa Editorială

Iohannis solicită din nou demisia Ministrului Justiției, Tudorel Toader


Photo source: digi24.ro

Conform Digi24, Președintele României, Klaus Iohannis, <<apreciază activitatea procurorului general Augustin Lazăr și consideră că cererea ministrului Justiţiei de revocare a acestuia este „complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.>> [Sursă].

Echipa Dialectica consideră, de asemenea, că propunerea de revocare a Procurorului General este eminamente motivată politic și nu face altceva decât să strice progresul înregistrat de România în ceea ce privește reforma sistemului judiciar.

Tot Digi24 ne informează că: << Mai mult, Iohannis spune că Toader și-a prezentat raportul într-un mod „tendenţios”, care „denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii”. „Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt duşmanii societăţii. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societăţii şi în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esenţial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistraţi să nu îşi piardă încrederea în capacitatea societăţii româneşti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept” >> [Sursă].

Redăm mai jos comunicatul Administrației Prezidențiale pe această temă: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit și va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunerea de revocare din funcție a domnului Augustin Lazăr.Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt dușmanii societății. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societății și în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esențial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistrați să nu își piardă încrederea în capacitatea societății românești de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept.Demersul ministrului Justiției de revocare a Procurorului General întărește convingerea Președintelui României că domnul Tudorel Toader trebuie să plece de urgență din fruntea ministerului pe care îl conduce. Statul român are obligația de a proteja ordinea de drept, libertățile și drepturile cetățenilor săi, iar acest lucru nu poate fi înfăptuit fără un Minister Public independent și eficient.”

Bibliografie:

Sursă Digi24, Iohannis cere din nou demisia lui Tudorel Toader, după declanșarea revocării lui Augustin Lazăr, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iohannis-cere-din-nou-demisia-lui-tudorel-toader-dupa-declansarea-revocarii-lui-augustin-lazar-1020386, [Accesat la 25.10.2018]

#Romania #Politica #KlausIohannis #Cunoastere #Stiri

1 afișare0 comentariu