• Echipa Editorială

Brașov: Viorica Dăncilă vizitează și promite


Photo source: http://www.monitorulexpres.ro

Conform unor declarații făcute de prim-ministrul Viorica Dăncilă, România va accesa Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a ajuta comunităţile afectate de inundaţii.

Declarațiile menționate anterior au fost făcute pe data de 2 iulie a. c., când doamna prim-ministru a vizitat județul Brașov pentru a analiza zonele afectate de inundațiile din ultimele săptămâni.

Prim-ministrul României a fost însoțit de mai mulţi membri ai Cabinetului Dăncilă, id est, de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Vizita în locurile afectate de inundații a avut loc pe parcursul zilei, iar seara Viorica Dăncilă a participat - în cadrul Prefecturii Brașov - la o videoconferință cu cei responsabili cu intervenția în urma calamității naturale [Sursă].

De la Monitorul Express aflăm că prim-ministrul <<la ieşirea din Prefectură, ... a fost aşteptată de un grup de protestatari care au scandat minute în şir ,,Demisia“, dar şi „Hoţii“ şi „Ruşine să vă fie!“. Dăncilă se oprise pe scările Prefecturii să dea declaraţii de presă, după ce le ceruse ziariştilor să părăsească sala în care s-a ţinut videoconferinţa. Grupul de protestatari a fost izolat pe trotuarul de vizavi de Prefectură, dar scandarea lor s-a auzit bine, acoperind la un moment dat declaraţiile de presă ale Vioricăi Dăncilă>> Sursă.

Pe lângă fondurile pe care Consiliul Județean Brașov le va aloca pentru a repara daunele produse de inundațiile recente, autoritățile locale vor accesa fonduri prin Compania Națională de Investiții, iar conform prim-ministrului Brașovul și Covasna se numără printre județele care vor primi ajutor financiar de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene.

Conform surselor noastre, Guvernul „va face o evaluare a pagubelor produse de inundaţii şi va trimite partenerilor europeni aplicaţia pentru accesarea acestui instrument de sprijin” [Sursă].

Bibliografie:​

Sursă

Monitorul Express, Dăncilă la Braşov: un grup de protestatari i-a cerut demisia, [Online] Disponibil la: http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=index&s_id=183177&A-venit-doar-ca-sa-promita-Dancila-la-Brasov:-un-grup-de-protestatari-i-a-cerut-demisia [Accesat la 07.08.2018]

#Brașov #General #Politica #Romania

2 afișare0 comentariu