• Mohan D. Aurelian

Brașov: Primăria dorește să construiască o parcare sub Parcul Titulescu


 Photo source: http://www.travelphotos.pro

Conform platformei NewsBv.ro, Primăria Municipiului Brașov <<a lansat licitaţia pentru elaborarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate pentru parcarea subterană de la parcul „Nicolae Titulescu“. Valoarea contractului fiind estimată la suma de 500.887 lei, fără TVA, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 30 iulie>> [Sursă]. Proiectul a fost demarat abia acum, în ciuda faptului că era planificat de foarte mult timp.

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție doar 7 luni (care vor curge de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor aferente contractului) pentru a întocmi documentația necesară implementării proiectului de infrastructură.

Anunțul care însoțește licitația ne informează că parcarea subterană va avea 700 de locuri, iar un procent semnificativ (4%) din acestea vor fi destinate persoanelor cu dizabilități. Parcarea va fi construită pe mai multe nivele. Conform datelor puse la dispoziția publicului de către Primăria Brașov, se va încerca ca parcarea în cauză să nu introducă elemente distincte în „geografia” zonei; prin urmare indicatorii prezenței sale vor fi cât se poate de discreți, id est, doar semnele rutiere vor atrage atenția cu privire la existența parcării. Din acest motiv, mulți brașoveni denumesc noul element de infrastructură (în raport cu particularitatea sa): „parcarea invizibilă.”

Parcarea se va remarca însă prin sistemul („smart”) automat de gestionare a locurilor de parcare; el va oferi șoferilor informații în timp real, prin intermediul afișajului electronic, despre numărul de locuri de parcare libere. 

În ceea ce privește plata, aceasta se va face prin intermediul unor automate smart ce permit utilizarea monedelor, bancnotelor și cardurilor bancare.

Parcarea va fi dotată cu un sistem de supraveghere video performant și cu multiple seturi de senzori pentru identificarea scăpărilor de GPL de la mașinile aflate în incintă.

Vegetația din Parcul Titulescu va fi evaluată de către specialiști, iar specimenele valoroase vor fi strămutate, iar la finalizarea lucrărilor zona va fi reamenajată (eventuale relocări vor avea loc).

Bibliografie:​

Sursă

NewsBv, Parcarea de sub Parcul Titulescu va avea 700 de locuri și va fi „invizibilă”, [Online] Disponibil la: http://newsbv.ro/2018/06/27/parcarea-parcul-titulescu-avea-700-locuri-invizibila/ [Accesat la 30.06.2018]

#Stiri #Brașov #General #Romania

25 afișare0 comentariu