• Echipa Editorială

Brașov: Se reiau lucrările la aeroportul de la Ghimbav


Photo source: www.bizbrasov.ro

Pe data de 28 iunie la ora 12 a fost semnat contractul cu firma care a fost desemnată câștgătoarea unei noi etape de construcție aferente aeroportului de la Ghimbav. Compania în cauză este SC PORR Construct SRL, din București.

Conform Biz Brașov, „această firmă a făcut o propunere financiară fără TVA de 26.581.072,28 lei la care se adaugă TVA în valoare de 5.050.403,73 lei, față de valoarea estimată totală cu TVA de 42,28 milioane de lei. Ofertantul a declarat că va subcontracta 5% din contract, respectiv lucrările electrice și de balizaj, pe care urmează să le realizeze SC TIAB SA” - Sursă.

Cu această ocazie, președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea a declarat: „După patru ani de blocaje, reluăm construcția Aeroportului de la Ghimbav și suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus să realizăm pentru a duce la bun sfârșit acest proiect pe care toți brașovenii și-l doresc cu ardoare. Mă bucur că rezultatul licitației n-a fost contestat, dar acest lucru era de așteptat din moment ce am luat toate măsurile pentru a nu exista niciun fel de obiecții din partea ofertanților. Astfel, în doar câteva zile constructorul poate intra pe teren pentru a-și organiza șantierul. Suntem foarte bucuroși că am depășit cu bine această etapă procedurală și acum putem continua investițiile la Aeroport, mai ales că avem banii asigurați în bugetul județean” - Sursă.

În această etapă de construcție vor fi realizate: calea de rulare Alfa (cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente); platforma de îmbarcare-debarcare (care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri); canalizarea pluvială pentru obiectivele proiectate și pentru pista de decolare-aterizare existentă; montarea tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate (cale de rulare și platformă); iluminatul platformei; elementele de protecție a construcțiilor din banda pistei. Suprafeţele de mişcare aeroportuară vor fi realizate din dale de ciment cu o grosime de 41 de cm.

Sursa ne confirmă că „finanţarea va fi asigurată integral de la bugetul judeţean, iar lucrările vor dura patru luni de la momentul deschiderii şantierului.”

Conform contractului semnat firma are obligația să execute lucrările în termen de 110 zile calendaristice. Termenul curge de la data emiterii ordinului de începere a execuţiei lucrărilor, după ce firma constituie garanția de bună execuție, în cuantum de 10% din prețul contractului și administrația județeană predă constructorului amplasamentul liber de orice sarcini. firma are la dispoziție o de 5 zile pentru organizarea șantierului.

Bibliografie:​

Sursă

Biz Brașov, În sfârșit, se reiau lucrările la aeroport. CJ Brașov semnează astăzi contractul cu Porr Construct din București pentru construcția celorlalte suprafețe de mișcare, [Online] Disponibil la: http://www.bizbrasov.ro/2018/06/28/in-sfarsit-se-reiau-lucrarile-la-aeroport-cj-brasov-semneaza-astazi-contractul-cu-porr-construct-din-bucuresti-pentru-constructia-celorlalte-suprafete-de-miscare/ [Accesat la 03.07.2018]

#Brașov #General #Romania

7 afișare0 comentariu