• Echipa Editorială

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare


Photo source: digi24.ro

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, a primit o condamnare definitivă, marţi, 26 iunie 2018, de la magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Condamnarea este de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care doamna Bica a fost acuzată de favorizarea făptuitorului [Sursă]. În acelaşi dosar, Adriean Videanu - fostul ministru al Economiei - a fost achitat.

Într-un alt dosar, cel privind acordarea de mită în care a fost implicat omul de afaceri Horia Simu, Alina Bica a fost achitată tot marți.

În dosarele anterior amintite, Alina Bica a fost condamnată, în primă instanţă, la închisoare cu executare.

Ambele decizii sunt definitive.

Conform Digi24: „Alina Bica este judecată şi într-un al treilea dosar, prvind despăgubirea frauduloasă a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). În acest caz, instanţa supremă ar putea pronunţa sentinţa în 29 iunie. Decizia nu va fi definitivă.”

Bibliografie:​

Sursă

Digi24, Alina Bica, 4 ani și-o achitare. Fosta șefă DIICOT, condamnată definitiv, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/instanta-suprema-poate-pronunta-azi-sentinta-definitiva-pentru-alina-bica-fosta-sefa-a-diicot-se-afla-in-costa-rica-953279 [Accesat la 26.06.2018]

#Stiri #General #Romania #Politica

6 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier