• Echipa Editorială

Alegerile pentru Primăria Chişinău au fost invalidate în instanţă


Photo souce: http://www.puterea.ro

Alegerile locale din 3 iunie 2018 aferente capitalei Republicii Moldova au fost invalidate de Judecătoria Chişinău [Sursă].

Andrei Năstase, candidatul partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr", a obţinut 52,08% din voturi ]n turul al doilea al alegerilor locale aferente orașului Chişinău, în comparație cu 47,43% din voturi câștigate de candidatul socialiştilor, Ion Ceban [Sursă].

Conform datelor emise de Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, prezența la vot a fost de 39,12%, la urne prezentându-se 248 674 de alegători.

Scrutinul electoral în cauză a fost generat de demisia din luna februarie a fostului primar, Dorin Chirtoacă, care era suspendat din funcție din cauza unor dosare penale.

Andrei Năstase a declarat despre decizia Judecătoriei Chișinău: „Vom contesta această hotărâre la Curtea de Apel. Avem la dispoziţie o zi pentru a contesta decizia. O să facem acest lucru cât mai repede, dar vom aştepta decizia de la Curtea de Apel. Am un îndemn către toţi să fim pregătiţi pentru proteste masive. Este o decizie arbitrară pentru care această judecătoare trebuie să facă puşcărie” [Sursă].

Bibliografie:

Sursă

Digi24, Alegerile pentru Primăria Chişinău, invalidate în instanţă. Andrei Năstase anunţă că va ataca decizia, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/alegerile-pentru-primaria-chisinau-invalidate-in-instanta-andrei-nastase-anunta-ca-va-ataca-decizia-949847 [Accesat la 20.06.2018]

#Politica #General #Stiri #Romania

2 afișare0 comentariu