• Echipa Editorială

Prim-ministrul V. Dăncilă nu cunoaște protocolul diplomatic


Photo source: stirileprotv.ro

Digi24 informează că Andrej Plenkovic, prim-ministrul Croaţiei, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti [Sursa 1 - încă de joi, 17 mai 2018] a fost primit la Palatul Victoria, vineri dimineața [18 mai 2018], de prim-ministrul României, Viorica Dăncilă.

Tot Digi24 informează că „Ceremonia a avut tot fastul - premierul român l-a așteptat pe omologul croat în fața clădirii Guvernului, l-a întâmpinat de cum a coborât din mașina oficială și l-a condus către podiumul aflat la capătul covorului roșu, unde cei doi au primit onorul Gărzii de Onoare și au ascultat imunurile de stat ale celor țări intonat de fanfara care a fost desfășurată pe o laterală a covorului roșu” - Sursa 1.

Prim-ministrul României - într-o grabă inexplicabilă - la scurt timp după ce a urcat cu omologul croat pe estrada special amenajată, i-a făcut semn acestuia să pășească spre Palatul Victoria. Eroarea este impardonabilă: în acel moment se intona imnul Croației și, desigur, urma intonarea imnului României; abia apoi ar fi avut loc salutul Gardei de Onoare și intrarea în clădirea guvernului.

Cu toate acestea, stângăciile doamnei Dăncilă au continuat. În drum spre intrarea principală a Palatului Victoria, ea a repetat greșeala de mai devreme, indicându-i omologului croat direcția de mers. Conform Digi24, Andrej Plenkovic „s-a oprit din nou, pentru a saluta Garda de Onoare. Abia după această a doua stângăcie, cei doi au intrat în Guvern pentru discuţiile oficiale” - Sursa 1.

Seria erorilor comise de prim-ministrul român nu s-a încheiat aici. Numeroase greșeli gramaticale au fost identificate și în timpul declarațiilor oficiale. Mai mult decât atât, doamna Dăncilă a avut și o greșeală în limba engleză: „Make a photo?” - Sursa 2.

Cele mai importante afirmații ale doamnei prim-ministru sunt următoarele:

„Este foarte important să creăm un cadru proprice pentru creşterea volumului de mărfuri transportate pe Dunăre

...

Am remarcat cu plăcere că schimburile comerciale dintre cele două state au înregistrat în 2017 o creştere de 25 la sută, ceea ce nu este întâmplător având în vedere eforturile care s-au depus anul trecut pentru intensificarea relaţiilor comerciale.

...

Am salutat coordonarea care există deja între România şi Croaţia, inclusiv în cadrul Trioului cu Finlanda. Aceasta este necesară şi pentru identificarea unor priorităţi comune în plan european, susceptibile a genera rezultate pozitive, mai ales prin continuitatea pe care o putem intensifica la nivelul Consiliului UE. (...) Împreună cu prim-ministrul croat, am apreciat faptul că politica de coeziune şi politica agricolă comună, rămân principalele priorităţi” - Sursa 2.

Sursa 1 Digi24, VIDEO. Gafa de protocol a premierului Dăncilă, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-primire-cu-covor-rosu-si-fanfara-la-palatul-victoria-gafa-de-protocol-a-premierului-dancila-931350, [Accesat la 18.05.2018]

Sursa 2

Digi24, VIDEO. „Make a photo?”. Viorica Dăncilă, discurs presărat cu dezacorduri şi greșeli gramaticale, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/video-make-a-photo-viorica-dancila-discurs-presarat-cu-dezacorduri-si-greseli-gramaticale-931452, [Accesat la 18.05.2018]

#Stiri #Romania #UniuneaEuropeana #General

8 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier