• Echipa Editorială

Un avion de luptă rusesc Sukhoi-30SM s-a prăbușit în Siria


Photo source: wikimedia.org

Un avion de luptă rusesc - de generație 4+ - din categoria Sukhoi-30SM s-a prăbușit joi, 3 mai 2018, de dimineață, în Siria, la scurt timp după decolare [Sursă].

Cei doi piloți au murit în urma accidentului, informează Reuters. Avionul a decolat de la baza aeriană rusească Hmeymim, din regiunea siriană Latakia.

Sursa citată mai informează că prăbușirea avionului a fost cauzată de păsări care au intrat în motorul avionului, iar piloții au încercat până în ultima clipă să salveze aparatul de zbor.

Sukhoi-30SM este unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din flota de aeronave militare a Rusiei. Acesta este un avion multirol, cu capacități de luptă aer-aer sau aer-sol.

Un Sukhoi-30SM valorează cel puțin 37,5 milioane de dolari (prețul de producție/unitate din anul 2012), fiind produse peste 600 de unități până în prezent.

Bibliografie:

Sursă Reuters, Advanced Russian war plane crashes in Syria, killing two crew, [Online] Disponibil la: https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-crash/advanced-russian-war-plane-crashes-in-syria-killing-two-crew-idUSKBN1I40QW, [Accesat la 04.05.2018]

#Stiri #Cunoastere #General #Rusia

7 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier