• Echipa Editorială

Atac terorist în Münster, Germania


Photo source: theguardian.com

Patru oameni au murit (inclusiv autorul atentatului) și 20 au fost răniți în urma unui atac terorist (cel puțin pentru moment așa este catalogat de presa internațională și de cea din Germania) ce a avut loc în orașul Münster din Germania, în apropierea restaurantului Kiepenkerl [Sursa 1].

O dubiță a intrat cu viteză într-un grup de oameni care își petreceau ziua liberă în centrul istoric al orașului Münster [Sursa 1]. Șoferul s-a sinucis (cu un pistol - date inconcludente în acest sens) imediat cum a izbit mașină de grupul de oameni.

Conform ziarului german Süddeutsche Zeitung - citat de The Guardian - incidentul nu este un atac terorist întrucât șoferul ar fi un cetățean german cu probleme psihice [Sursa 1]. Cu toate acestea, presa vorbește de un pachet ciudat găsit în mașină; în urma incidentului clădirile din zonă au fost evacuate.

Răspunul echipajelor de poliție a fost unul prompt, întrucât în oraș patrula deja un număr ridicat de agenți de poliție cu ocazia unui marș de protest al kurzilor.

Bibliografie:

Sursa 1 The Guardian, Four dead after vehicle drives into crowd in Münster, Germany, [Online] Disponibil la:

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/07/several-dead-after-vehicle-drives-into-crowd-in-munster-germany, [Accesat la 07.04.2018]

Sursa 2 Politico, Several dead after van mows into crowd in Münster, [Online] Disponibil la:

https://www.politico.eu/article/munster-car-attack-several-dead-germany/, [Accesat la 07.04.2018]

#Stiri #Terorism #General

10 afișare0 comentariu