• Marcu Iuliana

The Zookeeper's Wife (2017)


Photo source: http://narrativemuse.co/movies/the-zookeepers-wife/

The Zookeper’s Wife spune povestea adevarată a Antoninei și a lui Jan Zabinski, care au reușit să salveze mai mult de 300 de evrei de la naziști în timpul războiului.

Familia Zabinski duce o viață minunată în Varșovia, unde trăiesc de pe urma frumoasei grădini zoologice a familiei. Dar această viață idilică se transformă brusc într-un coșmar când Germania invadează Polonia în 1939. Ei își pierd toate animalele, parțial preluate de germani sau chiar împușcate cu brutalitate. În timp ce evreii sunt opriți în ghetourile din oraș, Jan și Antonina se hotărăsc să-i ajute, construind încăperi secrete în grădina zoologică unde să îi ascundă.

Filmul, cu Jessica Chastain (cunoscută pentru The Help), Daniel Brühl (Inglorious Basterds) și Johan Heldenbergh (Broken Circle Breakdown) în rolurile principale, spune o poveste intensă, dar tragică, în care speranța este centrală. Filmul se bazează pe cartea Dianei Ackerman, care a scris povestea pe baza arhivelor personale și a jurnalului Antoninei Zabinski.

The Zookeper’s Wife este un film complex din punct de vedere al stărilor emoționale pe care le transmite spectatorului. Scenele sunt magistral filmate, atent gândite și regizate. Plin de momente în care te ține cu sufletul la gură, filmul poate fi considerat o interpretare sensibilă a cruzimii naziștilor și a crimelor războiului.

Privit dintr-o perspectivă feminină, rar întâlnită în filmele din această categorie, The Zookeper’s Wife aduce o notă de originalitate, speranță și, aș putea spune, chiar optimism naiv în rândul filmelor de război. Fie că esti pasionat de particularitățile unor evenimente istorice, fie că ești în căutarea unei povești de iubire sau ai nevoie de ceva care să îți distrugă, apoi să îți redea speranța în umanitate, The Zookeper’s Wife are câte puțin pentru fiecare.

#Filme #Recenzie #Stiri #Cunoastere

14 afișare0 comentariu