• Marco Badea

Opinii - Pentru femeile din viața noastră!


Străveche în tradiţia unor popoare, asociată cu primele semne ale primăverii ca simbol al trecerii spre lumină, Ziua de 8 Martie, a devenit sărbătoare oficială în lume... abia începând din 1975, când a fost adoptată de ONU. N-au lipsit, în epoca modernă, nici bătăliile unor organizaţii sindicale (de peste Ocean şi din Europa Central- Nordică) pentru emanciparea femeilor, dar care, în unele părţi, sub impactul conflictelor de natură ideologică, au condus la confiscarea sărbătorii de către regimuri totalitare, în special cele comuniste.

Photo source: http://diez.md/2015/08/23/foto-30-de-imagini-artistice-care-denota-ca-balerinele-sunt-fenomenale/

În ultimii ani, însă, s-au evaporat parcă, prin negura istoriei, cauzele unei dârze şi aprige lupte pentru drepturile femeii.

Câştigate în măsură majoritară, aceste drepturi sunt încă de o stringentă actualitate în multe locuri de pe Planetă, de la societăţi africane cu resorturi primitiviste, până la regimul absurd radicalizat al unui islam scos, cum se spune, din natura sa originară.

De la polarizarea societății occidentale, până la indiferență și subjugarea drepturilor fundamentale din Asia.

În rest, soarele din aceste zile și mai ales de azi, vestitor clamoros de Primăvară, ne acompaniază cu discreţie şi decenţă, în omagiul perpetuu pe care-l datorăm Femeii, în ipostazele sale cele mai fireşti.

Căci, în ciuda oricăror oprelişti, cu inimile deschise şi spiritele libere, reuşim ca de atâtea ori, să ne regăsim, sub semnul sărbătorii, în descendenţa unei recunoştinţe faţă de mame, iubite, surori, bunicuțe, colege şi companioane, pe care nimic n-o poate compromite.

Personal, pot doar să fiu optimist și să sper la o lume mult mai echilibrată, rațională și în cunoștință de cauză... privind rolul femeii în societatea zilelor noastre, precum și-n viața personală a fiecăruia dintre noi !!! P.S: Să le iubiți și să le respectați, nu doar azi, ci și în toate celelalte zile din an, pentru ca merita! Nu uitați, inima unei femei este un ocean de secrete, așa că faceți în așa fel încât să se merite fiecare moment trăit alături de ele!

#Opinii

59 afișare0 comentariu