• Mohan D. Aurelian

Se lansează Revista Newsweek România


Photo source: newsweek.com

Potrivit HotNews, demersul de publicare a Revistei Newsweek România este atribuit jurnalistului Sabin Orcan și colegilor săi care au demisionat de la România Liberă [Sursă].

Sabin Orcan a menționat pentru HotNews că noua platformă va fi formată din două elemente - structură similară ediției globale ce aparține brand-ului de la care a fost cumpărată franciza - unul de natură editorială și unul ce vizează organizarea de evenimente.

Publicația săptămânală - ce va apărea în „print” și în mediul online - este rezultatul eforturilor echipei formate în jurul jurnalistului anterior menționat (conform Sursei, printre membrii echipei editoriale se numără Mircea Marian, Silviu Sergiu, Mihai Duță, Cătălin Prisăcariu, Flavia Drăgan, Ramona Ursu, Petre Bădică, Răzvan Chiruță, Răzvan Scăeșteanu, Petru Zoltan) și nu este finanțată de niciun om de afaceri din România (citat: „nu are niciun mogul in spate” vezi Sursă).

Domnul Orcan a declarat: „Revista va apărea în 10.000 de exemplare, în fiecare vineri . Va sta o săptămână pe tarabă, sau până se vinde. O să aibă, pentru început, 68 de pagini full color, pe hârtie lucioasă. Prețul va fi de 9.9 lei, un pret decent, zic, pentru această calitate de tipar” [Sursă].

Despre tematica predilectă articolelor aflăm următoarele: „Profil de news magazine. O publicație generalist, cu de toate. Vom avea și politic, și investigații, și cultură și analize internaționale, acestea din urmă preluate mai mult din Newsweek. Va fi 60-70% conținut național și 30-40% conținut de la Newsweek, în exclusivitate pentru Romania. Vrem să abordăm toate temele, nu să fie doar revistă de business” [Sursă].

Echipa Dialectica susține acest nou demers jurnalistic care sperăm că va contura în societatea românească un centru obiectiv de diseminare a informației.

Bibliografie:

Sursă

HotNews, ​Revista Newsweek va avea o editie romaneasca, [Online] Disponibil la: http://mobile.hotnews.ro/stire/22320422, [Accesat la 03.03.2018]

#Stiri #Cunoastere #Cultura #Literatura

127 afișare0 comentariu