• Marin C. Alexandru

NATO versus Putin


Sursă foto: https://www.express.co.uk/news/world/685145/Vladimir-Putin-Russia-NATO-war-against-the-West-military-Baltic-region-Eastern-Europe

NATO declară că amenințarea președintelui rus Vladimir Putin de a-i ataca membrii este inacceptabilă și că alianța militară va continua să-și folosească forțele armate pentru a descuraja agresiunea.

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a declarat vineri că „declarațiile rusești care amenință să vizeze aliații sunt inacceptabile și contraproductive" [Sursa 1].

Putin a declarat joi că Moscova a testat o serie de noi arme nucleare strategice, care nu pot fi interceptate, spunând Occidentului: „Nu ați reușit să constrângeți Rusia” [Sursa 2].

Lungescu a declarat că sistemul NATO de apărare antirachetă este construit pentru a răspunde atacurilor din afara Europei și Americii de Nord și nu este îndreptat împotriva Rusiei.

Luând act de „acțiunile agresive" ale Rusiei în Ucraina și de acțiunile militare din jurul Europei, ea a spus: „NATO urmărește o abordare dublă față de Rusia: o puternică descurajare și apărare, combinată cu un dialog semnificativ” [Sursa 1].

Bibliografie:

Sursa 1

http://www.businessinsider.com/putin-russia-air-force-prepare-time-of-war-nato-doesnt-stand-chance-2017-2

Sursa 2

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-nato-zapad-simulated-full-scale-war-against-west-vladimir-putin-riho-terras-commander-estonia-a8146296.html


#Stiri #Putin #Politica

11 afișare0 comentariu