• Mohan D. Aurelian

Timmermans se va întâlni cu Kovesi și Toader


Photo source: politico.eu

„Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, spune că va cere explicaţii de la toate părţile implicate în legătură cu propunerea de revocare a procurorului-şef al DNA. Frans Timmermans vine la Bucureşti mâine şi poimâine [28-29 februarie 2018]. Se va întâlni cu Laura Codruţa Kovesi, cu Tudorel Toader si cu alţi oficiali români, printre care şi Liviu Dragnea, dar şi cu membrii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei. Frans Timmermans a cerut recent Parlamentului României să regândească modificarea acestor legi” informează Digi24 [Sursă].

Vizita prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, la București este salutară sistemului judiciar românesc întrucât simbolizează atenția sporită pe care o oferă Uniunea Europeană tematicii în cauză. Mai mult decât atât, vizita sa va ajuta la detensionarea - cel puțin parțială - a statu-quo-ului în contextul în care președintele Klaus Iohannis va trebui, imediat după ce va primi pe cale instituțională avizul negativ al CSM-ului, să accepte sau să respingă cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, propusă de Tudorel Toader.

Bibliografie:

Sursă

Digi24, Frans Timmermans se întâlnește, joi, cu L. C. Kovesi și Tudorel Toader, [Online] Disponibil la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/frans-timmermans-se-intalneste-joi-cu-l-c-kovesi-si-tudorel-toader-885924, [Accesat la 27.02.2018]

#Stiri #Romania #Politica

9 afișare0 comentariu