• Marin C. Alexandru

Petre Daea nu e singur


Sursă foto (colaj realizat de echipa Dialectica):

(dreapta) - https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/video-moment-inexplicabil-al-ministrului-petre-daea-867386

(stânga) - https://wwwb.agerpres.ro/english/2018/01/29/anton-anton-energy-minister-biofile--45627

Cabinetul doamnei Dăncilă are în componenţa sa doi miniştri cu nume de cod, Benny Hill şi Woody Allen; cei doi sunt Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respectiv Anton Anton, Ministrul Energiei. Ȋn următoarele rânduri, am realizat o selecţie a celor mai savuroase declaraţii ale celor doi din ultimul timp. Nu este vorba „decât” despre doi miniştri.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Petre Daea

Sursă foto: https://www.click.ro/news/national/ministrul-agriculturii-de-rasul-lumii-ce-gafa-facut-petre-daea

- despre filosofia morală modernă inspirată de Gică Hagi: "Daca va conving ca nu e bine, ne ferim de rau."

- despre transhumanţa feroviară: "Eu pot sa traversez calea ferata, dar dupa ce trece trenul."

- despre procesul însămânţării solare: "Au stat in solarii cu foc, cu haine suplimentare peste ei, imbracandu-se suplimentar, imbracandu-se cu haine mai groase pe ei, cu mainile. Legumele nu se fac decat in genunchi."

- despre nodul lui Gordius: "Intr-un nod ingust nu poate sa intre toata apa din Prut si atunci vor ramane doar situatiile neclare."

- despre un pat al lui Procust cu lenjerie din lână: "Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapuma cat ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plapumi in Romania pentru saracii astia."

- despre gnoseologia daesciană: "O sa mergeti cu mine cand vreti ca sa va arat in intimitatea cunoasterii cum se poate determina o productie de grau vazand doar frunzele. Eu stiu unde se cauta spicul."

- despre ontologia oii: "Oaia e o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, dar langa frunza nu gasesti o oaie." [Sursa 1, 2, 3]

Ministrul Energiei - Anton Anton

Sursă foto: http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/cine-anton-anton-propus-ministerul-energiei-profesor-sifost-ministru-educatiei-1_5a6b486edf52022f75e21b13/index.html

- despre principalele probleme din sistemul energetic: "Deci eu astăzi am un sistem energetic frumos, o ţară bogată, pe care Dumnezeu a binecuvântat-o."

- despre termocentrala de la Iernut: "Acum deja clădirea creşte, utilajele sunt cumva, hai să zicem nu chiar în vamă, dar sunt venite şi urmează să înceapă să fie montate."

- despre strategia energetica a țării: "Eu sper şi am un pariu cu o domnişoară drăguţă care mi-a spus că ea nu crede că voi termina strategia energetică şi, dacă o termin, va sta în cap şi i-am spus să se antreneze."

- despre mixul energetic: "Nu pot să vin, chiar dacă e la modă, să vorbim despre carbon, decarbonizare, nu ştiu cum se cheamă, gazeificare, carbonicarbogazeificarea apelor minerale, nu ştiu, nu contează termenul."

- despre compensatii post război: "România a ţinut un război cu petrolul şi nu mai are. S-a terminat războiul şi nimeni nu vine să-i spună României: draga mea, săraca de tine, noi am făcut războiul pe petrolul tău, hai să-ţi dăm nişte compensaţii."

- despre furnizorul lui principal de energie și o sănătoasă repartizare a responsabilităților în cuplu: "V-am spus că de treaba aceasta se ocupă soţia şi se ocupă în continuare, pentru că cineva întotdeauna trebuie să aibă o responsabilitate. Noi ne-am împărţit responsabilităţile, iar responsabilitatea relaţiei cu furnizorii este a ei." [Sursa 4]

După analiza profundă a acestor vorbe de duh, vin cu o propunere de declaraţie universală adecvată pentru conferinţele de presă care vizează chestiuni şi problematici ministeriale în contextul României de astăzi.

Nu uitaţi: "Dacă vă conving că nu e bine, ne ferim de rău."

Bibliografie

Sursa 1

http://adevarul.ro/news/politica/liviu-pop-petre-daea-perle-gandire-1_59c7e6135ab6550cb87d8239/index.html

Sursa 2

http://www.omaga.ro/omg/cele-mai-tari-perle-spuse-de-petre-daea-ministrul-agriculturii

Sursa 3

http://www.ziare.com/petre-daea/ministrul-agriculturii/perlele-de-la-bac-sunt-nimic-pe-langa-zicerile-lui-petre-daea-am-strans-cele-mai-tari-declaratii-care-te-fac-sa-razi-cu-lacrimi-1469450

Sursa 4

Preluare Facebook, Catinca Hanganu, https://www.facebook.com/catinca.hanganu?hc_ref=ARSREvOkan0TtXvK6BZ2C-DmXhnuhnKKlv0TWjRHyrTc1n3r80qow9WUXszckmAxcLY&fref.

#Politica #Stiri #Stiintapolitica

17 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier