• Marin C. Alexandru

Mişcarea Fedtard şi regele tenisului


„Mișcarea Fedtard a continuat să crească și să atragă noi membri până a devenit ceea ce este astăzi: o armată puternică de fani și fane furioși, obsedați de mitul GOAT (caprei) - o poveste populară plină de superlative alimentată de maşinăria corporatisă de multe milioane de dolari sponsorizată de Roger Federer care, cu ajutorul propagandei mass-media pro-Federer, a reușit să-i convingă practic pe toți adepții săi că Federer este deasupra și dincolo de ceea ce a fost văzut sau auzit vreodată pe terenul de tenis și poate, chiar și în afara acestuia” (blogger anti-fedtard, https://vjetropevtennis.blogspot.ro/2017/02/fedtards-10-commandments.html).

Sursă foto: https://web.de/magazine/sport/atp-turnier-rotterdam-roger-federer-rekordkurs-32805736

Ceea ce a început în 2004 ca un fenomen de dimensiuni reduse - când un număr limitat de suporteri ai lui Federer, au recunoscut nu numai calitatea extraordinară a tenisului practicat de acestea, ci şi superioritatea morală a personalităţii lui - s-a transformat treptat într-o mişcare globală, în special, în ultimii trei ani. Anti-fedtarzii, prin toată opoziţia lor, nu fac altceva decât să alimenteze această mişcare prin simplul fapt că ei sunt cei care degenerează şi mitizează, de fapt, imaginea lui Federer, trezind reacţii vehemente în rândul suporterilor şi apropiaţilor săi.

Sursă foto: https://vjetropevtennis.blogspot.ro/2017/02/fedtards-10-commandments.html (exemplu de exagerare al anti-fedtarzilor)

fedtard, anti-fedtard, avantaj Federer!

Ȋn altă ordine de idei, Roger Federer a devenit ieri (16.02.2018) cel mai bătrân număr 1 mondial, când câștigătorul a 20 de titluri de Grand Slam, a ajuns în semifinalele Openului de la Rotterdam. Elvețianul în vârstă de 36 de ani a depășit pierderea primului set ieri, pentru a-l învinge pe Robin Haase din Olanda cu scorul de 4-6, 6-1, 6-1 și îl va înlocui pe rivalul său, Rafael Nadal, în topul clasamentului ATP.

Federer îl depășește astfel pe Andre Agassi [Sursa 1], care a ocupat primul loc la vârstă de 33 de ani și 131 de zile în 2003, devenind cel mai în vârstă tenisman care a revendicat locul unu mondial. „Câștigarea numărului unu este cea mai mare realizare în tenis. Când eşti mai în vârstă, trebuie să lucrezi dublu pentru a lua locul 1 de la cineva care a muncit din greu să ajungă acolo” [Sursa 2], a adăugat Federer extrem de emoționa după calificarea în semifinale.

Bibliografie:

Sursa 1

https://www.atpworldtour.com/en/news/federer-haase-no-1-return-rotterdam-2018-friday

Sursa 2

http://www.news.com.au/sport/tennis/roger-federer-on-precipice-of-extraordinary-new-piece-of-history/news-story/dba8c0951131e5f799d963945e59ce95

Sursa 3

https://vjetropevtennis.blogspot.ro/2017/02/fedtards-10-commandments.html

#Sport #Tenis #RogerFederer #Stiri

17 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier