• Mohan D. Aurelian

National Geographic prezintă serialul Genius - Picasso. Antonio Banderas are rolul principal


Photo source: geekexchange.com

Sezonul al doilea din serialul Genius - lansat de postul National Geographic - va prezenta viața marelui pictor Pablo Picasso. Acest sezon a fost filmat în Malaga, Paris, Barcelona, Budapesta şi Malta [Sursa 1]. Data de lansare a noului sezon - în 172 de ţări şi 43 de limbi străine - este luna aprilie a acestui an.

Sezonul 2 din Genius - în care Antonio Banderas și Alex Rich îl vor interpreta pe Picasso - va fi lansat în luna aprilie 2018.

Rolul marelui pictor din Malaga este interpretat de Antonio Banderas și Alex Rich.

În primul sezon, fanii au putut să urmărească turnurile interesante din biografia lui Albert Einstein [interpretat de actorul Geoffrey Rush, Sursa 2: vezi aici]. Serialul - cum era de așteptat - a fost nominalizat la Premiile Emmy sau Globurile de Aur și a câștigat în 2018 Premiul American Cinema Editors [Sursa 3 - vezi aici]

Agerpres informează:

„Clémence Poésy o interpretează pe Francoise Gilot, o pictoriţă franceză care a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu pictorul spaniol timp de zece ani şi care i-a dăruit doi fii.

Din distribuţie mai fac parte Sebastian Roché în rolul lui Emile Gilot, tatăl tiranic al lui Francoise, Robert Sheehan în rolul lui Carles Casagemas, un student spaniol la arte şi poet care a devenit cel mai bun prieten al lui Picasso, Poppy Delevingne, în rolul lui Thérese Walter, amanta şi muza lui Picasso şi mama fiicei sale Maya, şi Aisling Franciosi ca Fernande Olivier, artistă şi model al lui Picasso pentru peste 60 de portrete” [Sursa 1].

Bibliografie:

Sursa 1

Agerpres, Serialul "Genius", în care Picasso este interpretat de Antonio Banderas, va fi lansat în aprilie de National Geographic, [Online] Disponibil la: https://www.agerpres.ro/zig-zag/2018/02/13/serialul-genius-in-care-picasso-este-interpretat-de-antonio-banderas-va-fi-lansat-in-aprilie-de-national-geographic--53995, [Accesat la 13.02.2018]

Sursa 2

National Geographic, Genius - Albert Einstein, [Online] Disponibil la:

http://channel.nationalgeographic.com/genius/videos/einstein-chapter-one1/ , [Accesat la 13.02.2018]

Sursa 3

IMDB, Genius, [Online] Disponibil la: http://www.imdb.com/title/tt5673782/awards?ref_=tt_awd, [Accesat la 13.02.2018]

#Stiri #Cunoastere

83 afișare0 comentariu