• Mohan D. Aurelian

Parisul blocat de zăpadă


Photo source: http://abcnews.go.com

Ieri, 7 februarie 2018, Parisul a fost acoperit de un strat de zăpadă gros de 14 centrimetri - cea mai mare cantitate de zăpadă înregistrată din 1987 încoace. Ninsoarea abundentă a cauzat numeroase probleme autorităților locale, serviciul public de transport de la suprafață (autobuzele) fiind suspendat de marți seara până miercuri dimineață [Sursa 1]. Totodată, miriade de ambuteiaje au avut loc, însumând mai mult de 700 de km în lungime, potrivit CNN [Sursa 2].

Ministrul de interne, Frederic de Lanouvelle, a declarat la un post de radio național că „situația este complicată, chiar excepțională,” făcând apel la parizieni să nu folosească mașina personală în dimineața zilei de miercuri [Sursa 2].

Totodată, Turnul Eiffel a fost închis publicului în urma ninsorii.

Autoritățile locale au deschis 46 adăposturi speciale pentru navetiștii blocați în capitala Franței sau pentru oamenii străzii. Acestea adăpostesc deja peste 1000 de persoane. Alte sute de persoane au fost adăpostite, pe parcursul serii de marți, în aeroporturi și stații de tren [Sursa 2].

Aproximativ 2500 de angajați ai serviciilor de urgență au fost chemați pentru a restabili traficul și ordinea în Paris [Sursa 2].

Ninsoarea abundentă vine imediat după ce, luna trecută, Parisul a experimentat cantități record de ploaie, fiind chiar inundat [Sursa 1].

Bibliografie:

Sursa 1

ABC News, Heavy snow shuts down Eiffel Tower weeks after abnormal rainfall soaked Paris, [Online] Disponibil la: http://abcnews.go.com/International/heavy-snow-shuts-eiffel-tower-weeks-abnormal-rainfall/story?id=52899253, [Accesat la 07.02.2018]

Sursa 2

CNN, Eiffel Tower closed as heavy snowfall blankets Paris, [Online] Disponibil la: http://edition.cnn.com/2018/02/07/europe/paris-snow-eiffel-tower-intl/index.html?sr=fbCNN020718paris-snow-eiffel-tower-intl1243PMVODtopVideo, [Accesat la 07.02.2018]

#Stiri #General

11 afișare0 comentariu