• Marcu Iuliana

Call me by your name (2017)


Photo souce: http://www.goldposter.com

Call me by your name sau, cum a fost el tradus în română, Strigă-mă pe numele tău (2017) este noul film al regizorului Luca Guadagnino. Cu Armie Hammer și Timothée Chalamet în rolurile principale, filmul este unul dintre cele mai discutate și intrigante filme ale momentului.

Imaginile și cadrele filmate sunt extrem de intime

În cele 130 de minute filmate undeva în nordul Italiei, privitorul începe să se îndrăgostească și el, parcă în același timp în care o fac și personajele principale, Elio și Oliver. Imaginile și cadrele filmate sunt extrem de intime. Simți că menirea lor este să cucerească și să te transpună cu toate simțurile în acea vară a lui ’83. Filmul evocă sentimente de nostalgie în timp ce descrie lupta interioară a unui tânăr de 17 ani, Elio, aflat la prima iubire. De-a lungul filmului acesta se redescoperă și reinventeză în multiple rânduri. Felul în care acesta experimentează și își explorează curiozitățile de natură sexuală este extrem de bine ilustrat de Guadagnino.

Jocul actoricesc este unul excepțional, atât din partea celor doi actori din rolurile principale, cât și din partea celorlalte personaje. Aflat la începutul carierei sale, Timothée dă dovadă de o maturitate și versatilitate greu de crezut. Chimia dintre personaje pare una reală, vividă, plină de culoare și freamăt.

Este un film extrem de liric și, în același timp, brutal de realist

Call me by your name este incredibil de uman. Nu ai cum să nu te regăsești în momentele de incertitudine, de nesiguranță prin care trec personajele. Este, de asemenea, un film extrem de liric și, în același timp, brutal de realist. Regizorul reușește să contruiască niște imagini și scene memorabile, care i-au adus nu mai puțin de 3 nominalizări la Premiile Oscar 2018, 3 la Globul de Aur 2018, 4 la Premiile Bafta 2018 și o nominalizare la Berlin 2017.

În Call me by your name nimic nu se întâmplă și totul se întâmplă.

#Filme

83 afișare0 comentariu
  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier