• Echipa Editorială

Colecția RoSeven


Photo source: http://emerging-europe.com

Echipa Dialectica lansează o mini-serie de articole săptămânale intitulată RoSeven.

Scopul noii secțiuni editoriale este de a analiza evenimentele care au marcat - în mod ineluctabil - sistemul politic sau societatea românească pe parcursul precedentei săptămâni.

Evaluările pe care Echipa Editorială le va face sunt o încercare de a contura pentru cititori o mai bună înțelegere a fenomenelor din societate.

Inevitabil, RoSeven nu se va limita doar la aspecte de natură politică / juridică, secțiunea fiind orientată, cu precădere, spre observarea cu obiectivitate a elementelor ce reușesc să introducă schimbări majore în stilul de viață al cetățenilor, în sistemul constituțional sau în sistemul economic al țării.

Articolul RoSeven va fi publicat în fiecare zi de marți. În cazul în care evenimentele necesită o evaluare extinsă, întrucât sunt de mare importanță, Echipa Editorială va anunța amânarea publicării, iar în săptămâna ce urmează studiul în cauză va cuprinde noutățile ultimelor 14 zile.

Colecția RoSeven se bazează pe o serie de principii și obiective:

(1) să ofere o analiză succintă a situației de fapt;

(2) să încorporeze principalele evenimente din România într-un studiu ușor de lecturat, însă care deține un nivel ridicat de obiectivitate, fiind o evaluare pertinentă, bazată pe argumente solide, fundamentate cu ajutorul a multiple dovezi a priori ori a posteriori;

(3) accentul va cădea pe evenimentele care sunt evaluate ambiguu de mass-media; evenimente care, de obicei, stârnesc controverse și poziționări opuse, contradictorii;

(4) să reprezinte o alternativă analitică la știrile și studiile laconice de pe alte platforme;

(5) să elimine prejudecățile, poziționările partinice și erorile de argumnetare regăsite într-un număr foarte mare de articole din mass-media.

Cititorii Dialectica pot propune subiecte de analiză RoSeven pe parcursul săptămânii. Dintre aceste propuneri vor fi selectate două și introduse în următoarea ediție a RoSeven. Așteptăm propuneri aici.

#General #Ro7 #Romania #Politica

21 afișare0 comentariu