• Marco Badea

1 februarie 2020 - imaginea zilei pe glob


photo source: https://twitter.com/elonmusk/status/1223133867772502019/photo/2

Potrivit BBC NEWS, Elon Musk, fondatorul companiei Tesla, a lansat o piesă de muzică electronică. “Am compus o melodie intitulată ‘Don’t doubt ur vibe’ (Ai încredere în instinctele tale)”, a anunţat Elon Musk pe Twitter, mesajul său fiind ilustrat cu fotografii în care CEO-ul apare într-un studio de înregistrări. Totodată, Elon, patronul Tesla şi SpaceX, a spus că versurile au fost compuse chiar de el, iar interpretarea este tot a sa. Crea'ia muzicală a lui Elon Musk e produsă, după cum titrează The Verge, de propria casă de discuri, Emo G. Records.

De reținut că joi, după cum a transmis Financial Times, la bursa din New York, capitalizarea companiei Tesla a atins 116,72 de miliarde de dolari, depăşindu-o pe cea a principalilor constructori de automobile americani, ca General Motors, Ford şi Fiat Chrysler USA. Astfel, potrivit BBC, compania Tesla a depășit grupul Volkswagen ca valoare de piață, devenind al doilea cel mai valoros constructor auto din lume. The Economist remarcă că această reușită se va reflecta și asupra lui Elon Musk, care va încasa un bonus de câteva miliarde de dolari pentru atingerea acestui obiectiv. În același timp, mai subliniază The Economist, prețul acțiunilor Tesla s-a dublat începând cu luna octombrie 2019, când compania a anunțat rezultate financiare foarte bune.

În acest moment, după cum observă Forbes, cel mai valoros constructor de mașini din lume este Toyota, producătorul japonez având o valoare de piață de 230 de miliarde de dolari și reușind să livreze aproximativ 9 milioane de autovehicule în primele 11 luni ale anului trecut, în timp ce TESLA, compania lui Elon Musk, a reușit să livreze doar 367.500 de mașini în 2019. Cu toate acestea, e important să fim atenți și la nuanțe, pentru că, Tesla a înregistrat o creștere a producției de 50% față de 2018.

Melodia lui Elon Musk poate fi găsită pe spotify.com!