Opinii

Dialectica oferă cititorilor scurte analize pe diverse tematici de larg interes. Acestea sunt elaborate de scriitori, experți din variate domenii, antreprenori, oameni politici sau chiar de membrii Echipei Editoriale.

În majoritatea cazurilor opiniile sunt urmate de o evaluare a Echipei Dialectica.

Cancerul - cea mai dureroasă metaforă a înfrângerii

Cum să scoți

umanul dintr-o

marionetă!

Cântectul de sirenă

al neutralității

Când Donald Tusk vorbește mai bine limba română decât Viorica Dăncilă; ce am înțeles din discursul liderilor europeni și cum va arăta președinția română a Consiliului UE

Vremea compromisului rezonabil...

9/11... ZIUA CARE A SCHIMBAT LUMEA!

Când politica americană devine doar o reglare de conturi...

Centenarul pro- sau regresului?

Unul dintre cele mai importante evenimente din istoria României este Revoluția din 1989. Cu toate acestea, încă avem multe incertitudini în legătură cu acesta.

 16 DECEMBRIE 1989 - primul bastion al timpurilor noastre..

Ca în fiecare an în apropierea Sărbătorii Crăciunului, apasă pe umerii acestui popor tristețea și totodată speranța resimțită-n acel istoric 16 decembrie 1989.

Timpul care nu mai ține cu Europa...

Examen de capacitate pentru elevul vedetă, Emmanuel Macron!

Zâmbetul României la 100 de ani de la MAREA UNIRE din 1 decembrie 1918!

Drept urmare, Crin Antonescu vrea acum să activeze politic în forurile statutare ale insituțiilor Uniunii Europene, sătul fiind de politica de la București

Ca sportiv, lupți minute, ore, săptămâni, luni, ani, decenii... pentru un singur moment, momentul cand ți se cântă imnul şi ți se aşează la gât medalia de aur la Jocurile Olimpice.

După 28 de ani de tergiversare, în data de 20 februarie 2018, a început procesul Mineriadei din 13-15 iunie 1990. 

14 februarie,

Duceți-vă la el sau la ea, strângeți-l /o în brațe, sărutați-l/o şi prindeți-l/o de mână, atingându-i inima. Nu uitați, nu există responsabilitate mai mare decât iubirea... în timpul existenței noastre.

Meciul a fost unul intens, cu momente de nervozitate din partea ambilor jucători. 

Tenisul este un sport cu o istorie foarte mare, are mulți campioni, unii legendari, alții periodici, jucători care au schimbat destine, alții care au schimbat doar limuzine, unii care, rapid au triumfat, alții care, îndelug au eşuat.

„Miez de

stea”

În primul set, ne-am trezit cu un vijelios 5-0 pentru nr. 1 WTA, eram relaxați și deja ne imaginam cum motoreta în doi timpi fabricată la Constanța, Simona Halep, învinge bolidul diesel nemțesc din Bremen, Angelique Kerber.

  • Facebook Dialectica
  • DialecticaTV
  • DialecticaTwitter
  • Black Instagram Icon

©2020 by Dialectica. Powerful independent news & knowledge website. Created & designed by Kronsavier